Anja online

Welk nieuws in Rijswijk?

Sander Kollaard, de man die het gelukkige schrijven volhoudt tot in zijn schreef een lockdownboek rondom een bijzondere oudere vrouw. Vrouwen leven gemiddeld enkele jaren langer dan mannen, in Nederland ongeveer vijf jaar Daarna komt de geneeskunde bij ouderen (geriatrie) aan de orde. Het verschil tussen vrouw en man bij het ouder worden.

gaan er van uit dat de plaats van oudere vrouwen in de samenleving nog minder te benijden is dan. Vrouw 38 jr., klein, bl kind. zkt. lieve MAN tot 4 met foto o. nr. SP v.d. bl. God uitziende jonge vr 43 jr. met een zoontje v zoekt. Rijswijk wil het je zo makkelijk mogelijk maken om te gaan stemmen.

is een divers team van nieuwe en ervaren leden, mannen en vrouwen. Media scheppen een kader van de werkelijkheid waarin wij gaan geloven. Als het aandeel van vrouwen en mensen van kleur in de maatschappij eenzijdig wordt belicht, heeft dat effect op hoe wij kijken naar hun rol.

En op de boodschap die hiermee onbewust aan jongeren wordt meegegeven, of dit nu onze zonen, dochters of leerlingen zijn. Hoe vrouwen en mensen van kleur worden geportretteerd dóet er toe en in welke rol evenzo. De talkshow is nog altijd een zaak van witte mannen — In een maand tijd ontving Pauw mensen aan zijn tafel. Met 14 procent schoven verhoudingsgewijs de meeste gasten van kleur aan bij Matthijs van Nieuwkerk inclusief tafeldames en —heren.

Het gemiddelde van 9 procent steekt af tegen de verhoudingen in de Nederlandse samenleving, waarin 13 procent van de bevolking een niet-westerse migrantenachtergrond heeft. Bovendien is de helft van alle inwoners vrouw, een aandeel dat ook niet is terug te zien aan de talkshowtafels. By Isabel Baneke. Het gaat er om dat de beste makers op de juiste plekken Zitten.

Als je radio maakt voor de middelbare man, lijkt me een ploeg als die van ons een uitstekend idee. Deze geleerde rollen kunnen schadelijke gevolgen hebben voor kinderen en adolescenten. By Common Sense Media. Enkele experts geven tips om dat bewustzijn elke dag in de praktijk om te zetten.

By Katrien Kubben. Dat zijn vaak juist de personen die in een monoculturele Hilversumse bubbel leven én die wat van hun macht moeten inleveren zodra meer vrouwen en niet-witte personen mogen meebeslissen. Zo bezien is het niet vreemd dat deze machthebbers minder gemotiveerd zijn om te zorgen voor meer diversiteit en inclusiviteit binnen de omroep. Wat wel onbegrijpelijk is, is dat de personen die medeverantwoordelijk zijn voor het gebrek aan diversiteit vaak ook een leidende rol spelen in de diversiteitsinitiatieven.

Dat staat échte verandering in de weg. NPO en RTL samen voor meer diversiteit — RTL, de publieke omroep en Vice gaan samenwerken om de representatie op tv van vrouwen en mensen met een migratie-achtergrond te verbeteren.

Het is belangrijk dat alle Nederlanders zich herkennen in het aanbod. Met een diverser aanbod kun je ook andere doelgroepen en adverteerders aantrekken. Hoe Dove met een goedbedoelde advertentie zo de fout in kon gaan — De samenleving is een mengelmoes van mensen, maar dit beeld zien we niet terug: de witte heteroseksuele man is nog steeds de norm. Maar dat begint pijn te doen. Pijn in de kijkcijfers, pijn in de verkoopcijfers en dus pijn in de portemonnee.

De portemonnee van diezelfde witte man. Dus staat diversiteit hoog op de agenda. Omdat het moet. De door de witte man gedomineerde media- en reclamewereld ondervindt zelf geen pijn van het beperkte beeld en dus vraagt het om een enorm empathisch vermogen om te begrijpen hoe genuanceerd dit issue is.

Omdat het de meesten aan deze empathie ontbreekt, wordt diversiteit simplistisch benaderd. De kunst van het verleiden en waar testosteron toe kan leiden — In de documentaire over jaar reclame komt geen vrouw aan het woord. Oh ja, toch wel, een: Edith de vrouw van Hans Ferree. Over haar man. De Nederlandse reclamegeschiedenis werd gedomineerd door mannen.

Dat is misschien geen nieuws, maar confronterend is het wel. Het vak zit echt te wachten op jullie visie en jullie verhaal is het delen waard. By Susanne van Nierop. His-and-hers advert ban as TV pulls plug on gender stereotypes — Adverts which encourage gender stereotypes like women cleaning up after their family, or men failing to do housework, face being banned under strict new watchdog rules. From next year the new rules, which will now be finalised by the Committee of Advertising Practice, will be used to ban inappropriate adverts.

By Katie Morley. Sexist adverts to come under scrutiny — BBC News: Video — Advertisements that show men failing at simple household tasks and women left to clean up are set to be banned by the UK advertising watchdog. The Advertising Standards Authority will crack down on ads that feature stereotypical gender roles.

Geen interesse betekent dat het verkrijgen van uitzendrechten van wedstrijden buiten het EK geen prioriteit heeft. Geen uitzendrechten betekent geen publiek. Geen publiek betekent geen sponsoring. Geen sponsoring betekent geen geld voor goede coaches, training en begeleiding. De geringe media-aandacht voor de voetbalvrouwen heeft dus wel degelijk consequenties.

Onzichtbaarheid betekent geen sponsoren en het gebrek aan sponsoren leidt tot onzichtbaarheid. Een vicieuze cirkel. By Judy Hoffer en Janneke van Heugten.

En daarna moet er een vrouw overdag doordeweeks op de zender. De tijd is rijp, vindt Roosmarijn Reijmer 37 , dj en programmamaker bij 3FM. Die tijd is voorbij. En dat ik me ook niet zo moet laten behandelen. Door de negatieve reacties op met name sociale media zijn veel vrouwen geneigd om niet eens meer te proberen om uitgenodigd te worden voor een talkshow.

En of het nu je eerste of twintigste keer is, het blijft impact hebben als er negatief over je geschreven en gesproken wordt. By Mariette Reineke.

Gratis Dating Sites vol met 60 Plus Vrouwen op zoek naar Contact

Vos: Sorry Tom, ik was de eerste — De overwinning van Tom Dumoulin in de Ronde van Italië kan met recht historisch worden genoemd. Of toch niet? De vraag ligt bij Marianne Vos: wie is de eerste Nederlander die het roze van de Giro mee naar huis nam?

In won de Vos de wielerkoers voor het eerst. Ook in en was ze de beste. Toch prijkt haar naam niet in het bekende rijtje Jan, Joop en Tom; Nederlanders die een grote wielerronde hebben gewonnen.

Daarvoor moeten we terug naar de beginperiode van de sport zoals we die nu kennen, zegt hoogleraar sportgeschiedenis aan de Radboud Universiteit Marjet Derks. Als vrouwen ook wilden sporten, kregen die te maken met allerlei vooroordelen en beperkingen.

Het paste niet in het traditionele beeld. Dat voelt toch wat ongemakkelijker. Het wielrennen is daar een goed voorbeeld van. Leuk dat vrouwen daar ook aan meedoen, maar ze krijgen lang niet dezelfde waardering als mannen. By Gelderlander. Beste adverteerders op GeenStijl en Dumpert, u betaalt mee aan vrouwenvernedering — Ruim honderd vrouwen uit de media keren zich in dit opiniestuk tegen de online- intimidatie door Geenstijl en de reaguurders op die site.

Is Hier Mijn Maatje? Aangeboden op

Onder de ondertekenaars zijn presentatrice Eva Jinek, actrice Georgina Verbaan, cabaretière Claudia de Breij en veel journalisten. Redacties bij tv en radio moeten beter hun best doen om niet alleen witte mannen op het podium te krijgen. By OneWorld Redactie. Aan vrouwen geen gebrek, maar… — De structurele verschillen tussen mannen en vrouwen — ondanks alle sociale en culturele transformaties van de laatste decennia — blijven niet beperkt tot de representativiteit van de nieuwsinhoud, het management, de redacties en beroepsgroep.

Bij de oorspronkelijke mannelijke redactiecultuur hoorde seksisme jegens vrouwen. Dat soort gedrag is vandaag niet verdwenen: van rokkenjagers en haantjesgedrag op redacties is nog altijd sprake, zo blijkt uit interviews. Vrouwen zijn in de beeldvorming nog altijd ondervertegenwoordigd. Ook de meest recente inhoudsanalyses tonen consequent aan dat vrouwen in verhouding met mannen minder zichtbaar zijn in het nieuws.

Ruim driekwart van de items werden gepresenteerd door mannelijke verslaggevers, daarbij in respectievelijk 65 en 71 procent van de items gebruik makend van mannelijke bronnen.

Essay | Vechtende vrouwen – Sport en seksisme in de Middeleeuwen

By Klaske Tameling en Mark Deuze. Ook in waren talkshows overwegend bevolkt door blanke mannen — Gemiddeld werd 35 procent van de gasten met een migratieachtergrond uitgenodigd vanwege de afkomst. Ter vergelijking: slechts 1 procent van de andere gasten werd gevraagd om te praten over zijn Nederlandse achtergrond. Oftewel: een witte Nederlandse afkomst wordt als vanzelfsprekend ervaren in talkshows.

Gasten met een andere achtergrond wordt vaak gevraagd namens hun groep te spreken, vaak over een probleem dat met die groep wordt geassocieerd. Slechts 30 procent van de gasten is vrouw. By Haro Kraak. Het gaat dus níet steeds beter met diversiteit in de media — Een van de belangrijkste conclusies is dat veel mediamakers het idee hebben dat het langzaam wel de goede kant op gaat met diversiteit in de media, terwijl dat niet zo is. Zo nam het aantal vrouwen dat in traditionele media te zien of te horen was krant, tv en radio tussen en toe, in Europa en de rest van de wereld, van een op de zes naar een op de vier.

Maar sindsdien loopt het terug. En Nederland doet het slechter dan het gemiddelde: in was 19,5 procent van de personen in traditionele media vrouw, tegenover 24 en 25 procent respectievelijk wereldwijd en in Europa.

By Peter Zantingh.